Vad fokuserar vi på?

Egentligen är det oerhört märkligt att vi är så fixerade vid våra negativa känslor. Att vi hellre pratar om hur dåligt vi mår än hur bra vi mår. Att vi hellre gnäller på sakers jävlighet, än uppskattar allt som faktiskt går bra i livet.

Ibland hör jag folk säga (och skriva) att de positiva bilder man målar upp på sociala medier ofta bara är en fasad, att det inte alls är så bra som det verkar. Det är som att man vill att alla ska ha det lika jämnjävligt, att man inte vill tro på att livet till största delen är positivt.

Men så är det faktiskt, om vi tänker efter. Livet är till största delen bra för oss alla. Att det känns dåligt beror faktiskt inte på något annat än att vi fokuserar på det negativa, att vi fokuserar på motståndet. För måendet och humöret kommer inifrån, även om vi tror att det beror på saker utanför oss.

Ett av skälen till att vi är så fixerade vid att stanna vid och älta det negativa beror på våra hjärnvindlingar, där våra tankar liksom blir till diken i hjärnan. Om och om igen halkar vi ner i dessa diken, oftast helt omedvetet. Sen när vi traskar runt i dessa negativa ”diken” så säger vi till och med till våra medmänniskor att det är realistiskt att fokusera på det negativa, eftersom det är ”verkligheten”. På så sätt bidrar vi alla till att odla det negativa i både vår omgivning och våra hjärnor.

Egentligen oerhört märkligt, när vi alla innerst inne bara vill må bra och inget annat. Och också märkligt utifrån att vi alla skapar vårt eget mående och vårt eget humör, oavsett om vi tror att vi gör det eller inte. Så att fokusera på allt som går dåligt och allt som känns jävligt, är till syvende og sidst ett val vi gör. Vi väljer att skapa och upprätthålla ett motstånd mot Livet, Livet som egentligen inte är något annat än positiv energi. Det motståndet väljer vi sedan att kalla ”verkligheten”, och vi säger oss vara realister när vi fokuserar på motståndet, alltså det som vi upplever som negativt. Så mycket att vi till och med irriteras över de som struntar i att vara realister, de som struntar i att fokusera på det negativa.

Under tiden så är det ett faktum att Livet bara Är och vi själva sätter värderingar på det som händer.

Men man kan faktiskt se på livet från helt andra håll, vilket jag kommer att återkomma till.

About the Author Ingela Melinder

Livsstrategicoach. Har förstått livets hemligheter genom studier av Lagen om Attraktion. Erfaren inom många områden. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Hundstrategicoach och Hundexpert. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor. Glad och lycklig.