Uppskattning istället för tacksamhet!

Läste en klok sak på bloggen http://rosaglasogon.se/ och har numera ändrat ett av mina mantran ”Tacksamhet är snabbaste vägen till lycka!” till ”Uppskattning är snabbaste vägen till lycka!”. Rosa glasögon-Irina har en stor poäng när hon skriver att bakom känslan av tacksamhet ligger en viss känsla av brist, medan känslan av uppskattning är en helt igenom ”ren” känsla.

Min älskade man sa imorse  – med glimten i ögat – att jag borde vara tacksam för att han plockat med disken. ”Nej, sa jag. Jag är inte tacksam, jag UPPSKATTAR att du gör det!” (Till saken hör att vi båda gör lika stor arbetsinsats med det som behöver göras här hemma.)

Så jag kommer aldrig mer att vara tacksam över någonting – jag kommer bara att UPPSKATTA allt (utan undantag!) i livet! Håller till och med på att lära mig uppskatta att betala räkningarna :-)!

 

About the Author Ingela Melinder

Leave a Comment: