Tänkvärt om nätverkande

Jag har tyvärr inte namnet på författaren till denna text – men den är likafullt lysande!

”Att driva en verksamhet som är nätverksorienterad är precis som vilken annan verksamhet som helst, den funkar bara när verksamheten växer. Det finns ingenting i universum som är statiskt, allt håller antingen på att dö eller såå växer det fortfarande.
Trots det så är det själva växandet som är den vanligaste invändningen mot nätverksföretag och då är kritiken av verksamheten att ”den bygger på att det kommer in nya kunder hela tiden!”.

Ja det tro sjutton det, vilken verksamhet handlar INTE om att det kommer in nya kunder hela tiden?

Den andra invändningen blir då att då kan det ju inte räcka till alla, ”vem skall bli kund när alla i hela världen redan är kund?”. Det är ganska intressant faktiskt för i inget annat sammanhang verkar folk fatta att jorden består av ändliga resurser men just när det kommer till nätverk och antal potentiella kunder på jorden, då plötsligt glimmar det till och man inser att det är en ändlig resurs.

Låt mig påminna om att inget annat företag eller verksamhet har ens kommit i närheten av globalt monopol, och då skall man komma ihåg att många har försökt och försöker fortfarande.
Låt mig berätta om ett av världens mest välorganiserade nätverksföretag, ett av de mer anrika också för den delen.

Det hela började med att grundaren startade upp det hela med 12 frontlines. En av dem lade av direkt när han stötte på lite motstånd och tappade sin tro. De andra 11 tog sig dock vidare trots en hel del motgångar i början. I början var det ju ingenting annat än en vision. Det fanns ingenting fysiskt som kunde vittna om att detta verkligen fungerade och allt de hade att gå på var grundarens ord och förtroendet för grundaren.
Grundaren framställde sig själv som ”well conected” och sade sig ha starka krafter bakom sig som skulle kunna vara med och stötta för mycket lång tid framöver.

Fler och fler anslöt sig och även om grundaren är död sedan lång tid tillbaka så existerar detta nätverk idag på alla kontinenter. De har flera stora egna lokaler och samlingsplatser i alla världens större städer. Den håller presentationsmöten varje vecka ii 100 000-tals städer världen över och det ges 1:1 och 2:1 oavbrutet. Karriärstegen är omfattande och man kan engagera sig på ett hundratal olika sätt, ha många olika titlar och förmånerna sägs vara himmelska.

I drygt 2000 år har hundratusentals Ambassadörer rest över hela världen för att rekrytera nya kunder och medarbetare. Nätverket har en helt egen diplomatisk status som gör att man inte får ifrågasätta det som de anför som argument för att man skall köpa deras erbjudande. De ges fritt mediautrymme och de uppbär helt fantastiska konkurrensfördelar jämfört med många andra företag som vill sälja sina produkter och erbjuda sina tjänster men trots det såå har de än idag, efter 2000 år av nätverkande, ännu inte ens rekryterat hälften av jordens befolkning.

Kristendomen är ett synnerligen privilegierat nätverk som har funnits längre än något annat nätverk och vars högste ledare idag sitter i Rom och leder hela verksamheten har inte uppnått sitt uppdrag och nått fram till den sista människan ännu så sannolikt kommer inte vi i detta nätverka att göra det heller. I alla fall inte medan du och jag lever.
Med andra ord så kan du utan att bekymra dig bjuda in dina vänner för de kommer helt klart att kunna hitta fler personer som de kan bjuda in osv.”

About the Author Ingela Melinder

Leave a Comment: