Morgonpromenad eller fårhämtning?

Jag tycker om att promenera i naturen, att höra fågelkvitter, att umgås med fåren och en hel del andra saker.

I morse fick jag göra allt det, men av helt andra orsaker: vår yngsta hund (14 månader) är fortfarande ”ung och dum” och lyckas tyvärr fortfarande ta sig ut ur vårt stora hundhägn – och jagar/leker med fåren. I morse hade hon lyckats skrämma Jill, en av de äldsta tackorna, över ån till andra sidan. Min mamma (och granne) hade sett alltihop och ropat på hunden så gott hon kunde, så hunden var redan i säkerhet. Jag och mannen hoppade upp ur sängen, slängde på oss kläderna och tog bilen över bron till andra sidan. Det var inte svårt att se fåret Jill, hon verkade sitta fast i vattnet intill åkanten. Jag fick gå den svårare vägen genom skogen, eftersom jag inte ville tappa bort var Jill stod. Mannen gick den lättare vägen på åkern och kom sen ner till oss.

Vi fick upp fåret ur vattnet, slog ett koppel kring halsen och ledde henne hemåt. Så allting gick jättebra och vi gick sen och täppte igen hålen som hunden hade gjort och tagit sig ut genom.

Jag fick alltså en morgonpromenad i skogen, umgänge med fåren och fågelkvitter! Så varför noterade jag det till den grad att jag skriver ett blogginlägg om det? Jo, för att det krävdes ett medvetet och avsiktligt tänkande för att vända synsättet från att bli arg och irriterad över unghundens fårjagande till att se det som en morgonpromenad kombinerad med fårumgänge, ackompanjerad av fågelkvitter.

Så samma sak – morgonpromenad i skogen – kan alltså vara helt olika saker, men det som är avgörande är HUR VI VÄLJER ATT SE PÅ DET HELA! Och vilket förhållningssätt vi väljer är det som skapar vilken verklighet vi lever i – inte bara hur vi upplever verkligheten, utan PÅ RIKTIGT skapande!

Det skapandet är kärnan i hela denna blogg.

 

About the Author Ingela Melinder

Livsstrategicoach. Har förstått livets hemligheter genom studier av Lagen om Attraktion. Erfaren inom många områden. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Hundstrategicoach och Hundexpert. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor. Glad och lycklig.