Hur är detta möjligt?

En kråka som löser ett komplicerat problem – är det ens möjligt? När jag såg videon tänkte jag att det där var som ett sånt där typiskt ”Fångarna på fortet”-problem och jag tror inte att jag själv skulle ha löst det lika snabbt som kråkan. Men om du tittar på videon

https://youtu.be/AVaITA7eBZE

så blir du nog lika frågande som jag: Hur kan kråkan fatta så snabbt och hur kan den veta hur den ska göra?

Innan jag började studera Lagen om Attraktion och började förstå hur allt hänger ihop, avfärdade jag bara liknande händelser med ”Man fattar inte allt.” Numera har jag alltid ett svar på frågan, oftast inom några minuter. I fallet med kråkan så är förklaringen följande:

Kråkan är i samklang, i fas med den energi den är gjord av. Alla vilda djur är det (vi kallar det oftast instinkt). Tack vare detta samklingande så är kråkan också uppkopplad mot det kollektiva medvetandet, det som vi alla har tillgång till om vi bara skulle slappna av lite mer. Det kollektiva medvetandet är också uppkopplat med den människa som konstruerade ”problembanan” åt kråkan (fast människan är kanske inte medveten om denna uppkoppling), vilket gör att kråkan kan ”tanka ner” bilder/information om hur banan ska lösas. Tack vare sin intelligens kan sedan kråkan sortera informationen den får från det kollektiva medvetandet om lösningen av banan och snabbt få tag på godbitarna.

För mig är det här logiskt, att det fungerar så. Inga andra förklaringar finns egentligen, eftersom knappt människor skulle lösa banan lika snabbt som denna kråka. Att hänvisa till intelligens går ju, men intelligens kanske också är ”uppkoppling mot det kollektiva medvetandet”?

About the Author Ingela Melinder

Livsstrategicoach. Har förstått livets hemligheter genom studier av Lagen om Attraktion. Erfaren inom många områden. Fritänkare utanför ramarna. Analyserar och reflekterar. Letar efter "kärnan" i allt. Kan "översätta" ett område till ett annat och tänker i liknelser. Logiskt tänkande. Studerar kvantfysik/metafysik för den personliga utvecklingens skull. Okonventionell. Liberal. Nätverkare på flera nivåer. Har ett spännande liv med mängder av människomöten och hundanalyser. Glesbygdsförespråkare. Fårägare. Hundstrategicoach och Hundexpert. Hunduppfödare. Hundfrisör. Hundfriskvårdare. Gift i en herrans massa år med samme man. Flerbarnsmamma, familjehemsmamma och mormor. Glad och lycklig.